بیماری لوپوس چیست و چه علائمی دارد؟
لوپوس اریتماتوزیس سیستمیک، شایعترین نوع بیماری لوپوس است. بیماری خود ایمنی که در آن سلولهای سیستم ایمنی اشتباهاً به بافتهای خود حمله میکند و منجر به بروز التهاب و آسیب بافتی در ارگانهای درگیر میشود. این بیماری میتواند بر روی مفاصل، پوست، مغز، ریهها، کلیهها و رگهای خونی تأثیر بگذارد و بیمار با علائمی مانند مفصل درد، حساسیت و راش های پوستی و مشکلات مربوط به ارگان های داخلی رو به رو شود. برخی افراد بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به این بیماری هستند و مواردی مانند عفونتها، مصرف برخی داروها یا حتی تماس با نور خورشید میتواند بروز بیماری را تحریک کند. درمان قطعی برای لوپوس وجود ندارد و هدف از درمان، کنترل علائم و محدود شدن میزان آسیب وارده به ارگان ها و بدن می باشد.
دکتر لادن ناظمی در اصفهان میتوانند انواع مشکلات و بیماری های پوستی مانند قارچ پوستی را با جدیدترین روشها درمان نمایند. ایشان با استفاده از امکانات به روز و مدرن، به شما در بهبودی و رفع مشکلات پوستی، همچنین زیبای و جوانسازی پوست یاری میرسانند. برای آشنایی با روشهای درمانی مطب دکتر لادن ناظمی یا جهت رزرو نوبت با شمارههای 32240913 و 09336900224 تماس حاصل فرمایید.
علل ابتلا به لوپوس
- عوامل محیطی: پزشکان محرکهای احتمالی مانند سیگار کشیدن، استرس و قرار گرفتن در معرض سموم مانند گرد و غبار سیلیس را به عنوان علل احتمالی لوپوس شناسایی کرده اند.
- ژنتیک: داشتن سابقه خانوادگی لوپوس ممکن است فرد را در معرض خطر بیشتری برای تجربه این بیماری قرار دهد.
- هورمون ها: برخی از مطالعات نشان می دهد که سطح غیر طبیعی هورمون مانند افزایش سطح استروژن می تواند به لوپوس کمک کند.
- عفونت ها: پزشکان هنوز در حال مطالعه ارتباط بین عفونت هایی مانند سیتومگالوویروس، اپستین بار یا هپاتیت C و دلایل ابتلا به لوپوس هستند.
- داروها: استفاده طولانی مدت از برخی داروهای خاص، مانند هیدرالازین (آپرسولین)، پروكائین آمید (پروكانیدید) و كینیدین، با ایجاد نوعی از لوپوس معروف به لوپوس اریتماتوز ناشی از دارو ارتباط دارد.
علائم بیماری لوپوس در زنان
افراد مبتلا به SLE علائم متفاوت و مختلفی بروز میدهند که بستگی به شدت و مرحله بیماری دارد. عدم دسترسی به مراقبتهای درمانی، تشخیص دیرهنگام، درمانهای نه چندان مؤثر و پیروی نکردن از رژیمهای درمانی سبب تشدید علائم لوپوس میشود. شایعترین علائم لوپوس به شرح زیر است:
- علائم عمومی بدن: تب، خستگی، کاهش وزن، بیاشتهایی عصبی
- علامتهای اسکلتی- عضلانی: آرتریت گذرا، درد و تورم در مفاصل
- علائم پوستی- مخاطی: بثورات پروانهای بر روی صورت، حساسیت به نور، ریزش مو ، زخم دهانی، لکههای قرمز
- علائم کلیوی: دفع پروتئین و گلبولهای قرمز در ادرار
- نشانههای عصبی- روانی: تشنج و سایکوز
- علائم قلبی: التهاب بافت پوششی اطراف قلب
انواع بیماری لوپوس
- لوپوس اریتماتوز سیستمیک (SLE): این نوع از لوپوس میتواند باعث ایجاد جوش پوستی و کهیرهای پروانه شکل برروی پوست بینی و گونهها شده و در صورت درمان نشدن برروی تمام پوست بدن گسترش یابد. به جز آسیب دیدن پوست بیماری لوپوس میتواند باعث ملتهب شدن و یا آسیب دیدن مفاصل، ماهیچهها، غشاء درونی یا اطراف ریه، قلب کلیه و مغز شود
- لوپوس اریتماتوزدیسکوئید (DLE): این نوع از لوپوس معمولاً پوستی که در برابر آفتاب قرار گرفته را تحت تأثیر قرار داده و تأثیری بر روی اندامهای حیاتی نمیگذارد. ضایعات قرص مانند این بیماری معمولاً بعد از بهبود باعث باقی ماندن جای آنها برروی پوست میشوند. اثرات لوپوس دیسکوئید محدود به پوست است. هر چند علائم لوپوس سیستمیک مانند درگیری کلیه و قلب در ۱۰% از افراد واجد لوپوس دیسکوئید نیز مشاهده شده است.
- لوپوس دارویی: یک بیماری اتوایمون و مشابه بیماری لوپوس سیستمیک (SLE) است که به واسطهی داروهای خاصی ایجاد میشود. در حال حاضر در حدود ۳۸ دارو وجود دارد که مشخصاً مصرفشان ممکن است سبب بروز لوپوس دارویی شود. لوپوس دارویی معمولاً خفیفتر از لوپوس سیستمیک است و اغلب ماهها و حتی سالها بعد از شروع مصرف داروهای مسبب آن، بروز مینماید. علائم بالینی DILE به طور عمده شامل درد و التهاب مفاصل، تب، التهاب قلب و پریکارد، التهاب ریه و پلور، راشهای پوستی و یووئیت قدامی است. در حالی که احتمال درگیری کلیهها و سیستم اعصاب مرکزی در این بیماری نادر است. لازم به ذکر است که به رغم اینکه درگیری کلیهها و CNS در لوپوس دارویی نادر میباشد؛ اما بعضی از داروها اساساً ممکن است به طور واضح درگیری کلیه ایجاد کنند.
آیا بیماری لوپوس خطرناک است؟
- نقص عملکرد کلیهها: در بعضی بیماران، لوپوس باعث آسیب جدی به کلیه میشود و نارسایی کلیه یکی از علل اصلی مرگومیر در میان افراد مبتلا به لوپوس است
- اختلال در عملکرد مغز و سیستم عصبی مرکزی: اگر مغز تحت تأثیر بیماری قرار گرفته باشد، ممکن است سردرد، سرگیجه، تغییرات رفتاری، مشکلات بینایی و حتی سکته مغزی یا تشنج نیز رخ دهد. بسیاری از افراد مبتلا به لوپوس مشکلات حافظهای را تجربه میکنند و ممکن است در بیان کردن افکار خود دچار مشکل باشند
- مشکلات خونی و عروقی: لوپوس ممکن است منجر به مشکلات خونی نظیر کاهش تعداد گلبولهای قرمز و افزایش خطر خونریزی یا لخته شدن خون شود. همچنین در مواردی نیز التهاب رگهای خونی رخ میدهد
- درگیر شدن ریهها: ابتلا به این بیماری احتمال التهاب در بافت قفسه سینه را افزایش میدهد بهطوریکه ممکن است باعث دردناک شدن تنفس گردد
- عوارض قلب: لوپوس گاهی باعث التهاب عضله قلب، شریانها یا غشای قلب میشود. خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی و حملات قلبی نیز بهشدت افزایش مییابد.
آیا بیماری لوپوس باعث مرگ میشود؟
التهابی که توسط بیماری لوپوس به وجود می آید می تواند باعث نارسایی کلیه و آسیب دیدن کلیه ها، اختلالات حافظه، کم خونی، خونریزی و یا التهاب رگ ها، بیماری های ریوی و بیماری های قلبی شود. همچنین ابتلا به بیماری لوپوس خطر عفونت، سرطان و مشکلات بارداری را افزایش می دهد، بنابراین در صورتی که بیماری کنترل و درمان نشود و پیشرفت کند به دلیل بروز عوارض فوق احتمال مرگ وجود دارد.
آیا بیماری لوپوس واگیردار است؟
لوپوس بیماری خودایمنی است که واگیردار نمیباشد و نمیتواند از فردی به فردی دیگر منتقل شود.
درمان بیماری لوپوس چیست؟
درمان لوپوس با توجه به علائم و نشانههای بیماری در نظر گرفته میشود. تعیین روش درمانی مناسب و داروهایی که باید مصرف شود، مستلزم معاینات بالینی دقیق و بررسی مزایا و معایب هر یک از روشهای درمانی میباشد. در صورتی که علائم شدت بگیرد و سپس از بین برود، نیاز است تا تغییراتی در داروها و دوز مصرفی آنها ایجاد شود. داروهایی که در درمان لوپوس تجویز میشوند، عبارتند از:
- داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی: داروهایی مانند ناپروکسن و ایبوپروفن به درمان درد، التهاب و تب ناشی از بیماری لوپوس کمک میکنند. دوزهای قوی تری از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی در دسترس هستند و البته ممکن است این قبیل داروها با عوارضی مانند خونریزی معده، مشکلات کلیوی و بالا رفتن ضربان قلب همراه باشند.
- بیولوژیکها: بلیموماب، نوع متفاوتی از دارو است که به صورت داخل وریدی تزریق میشود و به کاهش علائم در افراد مبتلا به لوپوس کمک میکند. تهوع، اسهال و عفونت از جمله عوارض مصرف این دارو است و ممکن است در برخی افراد، علائمی از تشدید افسردگی نیز دیده شود.
- داروهای ضد مالاریا: داروهایی مانند هیدروکسی کلروکین که در درمان مالاریا استفاده میشوند، بر روی سیستم ایمنی تأثیر میگذارند و میتوانند احتمال تشدید علائم و بیماری لوپوس را کاهش دهند. از جمله عوارض جانبی این داروها میتوان به ناراحتی معده و در موارد نادر، آسیبهای چشمی اشاره کرد.
- مهارکنندههای سیستم ایمنی: داروهای مهار کننده سیستم ایمنی میتوانند در درمان موارد شدید بیماری لوپوس مؤثر باشند، داروهایی از قبیل آزاتیوپرین، میکوفنولات و متوترکسات. از جمله عوارض مصرف این داروها میتوان به افزایش احتمال بروز عفونت، آسیبهای کبدی، افزایش احتمال ناباروری و افزایش ابتلا به سرطان اشاره کرد.
یکی از روشهای نسبتا جدید زیبایی و جوانسازی چشم، لیفت چشم گربه ای است که با روشهایی مانند بوتاکس چشم گربه ای در اصفهان و لیفت با نخ توسط دکتر لادن ناظمی انجام می شود. شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر درباه لیفت چشم گربه ای با بوتاکس با شمارههای 32240913 و 09336900224 تماس حاصل فرمایید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، مجتمع آژند ، بلوک ب ، طبقه اول ، واحد 111
تلفن مطب : 32240913 - 031
موبایل مطب : 09336900224
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
راش پوستی و یا بثورات جلدی چیست؟
تاریخ انتشار : 1401-03-22تاریخ بروز رسانی : 1401-03-24 -
بیماری پیسی چیست چه علائمی دارد و چگونه درمان میشود؟
تاریخ انتشار : 1401-03-09تاریخ بروز رسانی : 1401-03-16 -
زائده پوستی
تاریخ انتشار : 1397-09-11تاریخ بروز رسانی : 1399-10-13 -
میلیا چیست و چگونه درمان می شود؟
تاریخ انتشار : 1401-07-18تاریخ بروز رسانی : 1401-07-23 -
فولیکولیت چیست؟
تاریخ انتشار : 1401-02-10تاریخ بروز رسانی : 1401-02-13
نظرات کاربران درباره این مطلب :صرمدی [ 1402-09-01 ]
سلام خانم دکتر من روی بینیم و گونه هام برآمدگی و قرمزی هست به شکل پروانه ایی آیا این بیماری لوپوس یه بیماری دیگه اییه؟
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .