برای چه نوع ضایعات پوستی می توان از لیزر درمانی استفاده کرد؟
ضایعات پوستی از جمله مشکلات پوستی هستند که به صورت زائده در رنگ و اشکال مختلف در سطح بدن دیده می شوند. این ضایعات بخشی از پوست می باشند که حاوی بافت اضافی و یا ظاهر غیر طبیعی در مقایسه با پوست اطراف خود هستند. برخی از این ضایعات، دارای بافت و برجستگی هستند و برخی دیگر جزء ضایعات پیگمانته پوستی محسوب می شوند. بدن شما حاوی رنگدانهای (پیگمنت) به نام ملانین است که تعیین کننده رنگ پوست، چشم و موهای شما است. افرادی که پوستهای تیره تری دارند نسبت به افراد دارای پوست روشنتر، ملانین بیشتری در سلولهای پوست خود دارند؛ اما عدم تعادلها و اختلالات پوستی میتواند موجب ایجاد ناسازگاری در رنگ و الگوی پوست و در نهایتاً ایجاد لک شود. انواع ضایعات پوستی از طریق روش های متنوعی از جمله لیزر قابل درمان است. لیزر درمانی یکی از سریع ترین روشهای درمانی درماتولوژی محسوب میشود. این کار برای انواع پوست با هر رنگی مناسب است. به این ترتیب ضایعات پوستی که از طریق لیزر قابل درمان باشند با تکمیل فرآیند درمان، بافت آنها متلاشی شده و کمرنگ، سطحی و ناپدید می شوند. در لیزردرمانی پس ازتابش طول موج مناسب، انرژي توسط ملانين ها جذب مي شود كه باعث افزايش دما و متلاشي شدن ملانين ها مي گردد. اين سلولها بدون اينكه آسيبي به بافتهاي اطراف برسد متلاشي مي شوند، سپس اين ذرات بواسطه Phagocyte ها حذف مي شود. در واقع اين ملانوسيت هاي آسيب ديده توسط خود بدن جذب مي شوند و هيچ اثري از ضايعه باقي نمي ماند.
لیزر درمانی در کلینیک دکتر لادن ناظمی در اصفهان برای جوانسازی ، رفع موهای زائد ، درمان جوش و جای جوش و رفع بسیاری از مشکلات پوست بکار برده میشوند. لطفا جهت دریافت نوبت و کسب اطلاعات بیشتر با شمارههای 32240913 و 09336900224 تماس حاصل فرمایید.
انواع ضایعات پوستی قابل درمان با لیزر
میتوان از لیزر برای درمان اختلالات زیر استفاده کرد:
- لکههای قرمز مادرزادی
- پارگی عروق
- قرمزی صورت و گردن
- عروق عنکبوتی
- خال کودکی
- روزاسه
- آنژیوم مویرگی
- عروق واریسی
- برخی از عروق پا
- بافت اسکار
- کشیدگی و ترک خوردگی پوست
- زگیل
- کلوئید پوستی
انواع لیزر ضایعات پوستی
انواع لیزر
در لیزر درمانی از چندین نوع لیزر استفاده میشود. طول موج نور لیزر، مدت زمان تابش پالسها و چگونگی جذب لیزر توسط پوست، کاربردهای انواع لیزر را مشخص میکند. دو دستهبندی عمده لیزرها از این قرار است:
1. لیزرهای تهاجمی
در این فرآیند، طول موج شدیدی از اشعه لیزر به پوست تابیده میشود و لایه بیرونی پوست که دچار مشکل یا آسیبی میباشد را برمیدارد. لیزر لایههای زیرین پوست را تحریک میکند و باعث تشدید تولید کلاژن در پوست میگردد، همین امر باعث بهبود و کاهش چین و چروکها میگردد. پس از لیزر پوست، پمادی بر روی ناحیه تحت درمان مالیده شده و سپس پانسمان انجام میشود. پس از درمان و زمانی که پوست بهبود یافت، پوست جدیدی شکل میگیرد که نرمتر و مستحکمتر است. لیزرهای تهاجمی دو نوع هستند:
- لیزر دیاکسید کربن (Co2): از این لیزر برای درمان سرطان پوست، اِسکارهای آکنه، چین و چروکهای عمیق، خالهای مادرزادی، زگیل، خالهای گوشتی، افتادگی پوست ، میخچه و آسیبهای ناشی از نور آفتاب، استفاده میشود.
- لیزر اربیوم ایتریوم آلومینیوم گارنت (Er:YAG): با استفاده از این لیزر میتوان خطوط و چین و چروکهای سطحی و نیمه عمیق پوست صورت، دستها، گردن و سینه را با حداقل سوزاندن بافتهای اطراف درمان کرد. این لیزر نسبت به لیزر CO2 عوارض کمتری دارد و سریعتر از آن بهبود مییابد. با استفاده از این لیزر میتوان پیگمانتاسیون، اسکارهای آکنه، آسیبهای ناشی از نور آفتاب، چین و چروکهای سطحی و متوسط، خطوط ظریف و خالها را درمان کرد.
2. لیزرهای غیر تهاجمی
این لیزرها بر خلاف لیزرهای تهاجمی که با ایجاد گرما لایه سطحی پوست را برمیدارند، تأثیر خود را بر روی لایههای زیرین پوست میگذارند. لیزرهای غیر تهاجمی در واقع باعث تولید کلاژن بیشتر شده و از این طریق موجب کشیده شدن لایههای زیرین پوست میشوند، در نتیجه بافت پوست بهبود پیدا میکند. با استفاده از این لیزرها میتوان خطوط ظریف پوست و آسیبهای خفیف و متوسط پوست را از بین برد.
انواع لیزرهای غیرتهاجمی ازاین قرار هستند:
- لیزر رنگی پالسی (PDL): این لیزر با مستقیم هدف قرار دادن رگهای خونی و منقبض کردن آنها پوست را درمان میکند و باعث میشود که پوست کمتر قرمز شود. دوره کامل این درمان 3 الی 5 جلسه طول میکشد و نتایج آن دائمی است. بهبودی پس از درمان تنها چند ساعت طول میکشد و پس از این مدت قرمزی پوست فروکش میکند. از این لیزر برای درمان واریس، خالهای مادرزادی، رزاسه، پارگی مویرگ، ترکهای پوستی، ضایعات عروقی و خطوط ظریف اطراف چشم استفاده میشود.
- لیزر اندیاگ (Nd: Yag): نئودیمیوم ایتریوم آلومینیوم گارنت کریستالی است که از آن به عنوان مدیومی برای لیزرهای حالت جامد استفاده میشود. این لیزر طول موجی از انرژی شدید نوری را تولید میکند و زمانی که به صورت متمرکز بر روی یکی از مشکلات پوستی تابانده شود تولید گرما کرده و سلولهای بیمار را از بین میبرد. با استفاده از این لیزر میتوان ضایعات عروقی، ضایعات رنگدانهای، پیگمانتاسیون و واریس را درمان کرده و تتو و موهای زائد را از بین برد.
- لیزر الکساندرایت: این لیزر طول موجی از انرژی شدید نوری را تولید میکند که به گرما تبدیل میشود. این لیزر از فرآیند فتو ترمولیز استفاده میکند، یعنی از نور (فتو) استفاده میکند تا ناحیه مورد نظر را گرم کرده (ترمو) و بافت را تخریب کند (لیز). لیزر الکساندرایت میتواند بدون اینکه به بافتهای اطراف صدمهای وارد کند، بافت ضایعات پوستی را با دقت بالایی تخریب نماید. با استفاده از این لیزر میتوان لکهای قهوهای ناشی از آسیبهای نور آفتاب، خالهای مادرزادی ، پیگمانتاسیون، ضایعات رنگدانهای و واریس را درمان کرد. همچنین با این روش میتوان موهای زائد و تتو را از بین برد.
آمادگی جهت درمان با لیزر
- از برنزه کردن پوست خود اجتناب کنید.
- از قرار گرفتن در معرض نور آفتاب خودداری کنید و حتماً از ضد آفتاب با حفاظتی بالا استفاده نمایید. هنگام خارج شدن از منزل از کلاه و لباس آستین بلند استفاده نمایید.
- حدود ۳۰ تا ۹۰ دقیقه قبل از شروع درمان از کرم بی حس کننده استفاده کنید.
- از مصرف دارو و مکملی که باعث افزایش کبودی میشود خودداری کنید و در صورتی که از داروهایی مانند آسپرین، ایبوپروفن، ویتامین ای، جینکو بیلوبا و جینسینگ، مکمل روغن ماهی یا داروهای رقیق کننده خون از قبیل آسپرین یا وارفارین استفاده میکنید به پزشک خود اطلاع دهید.
نحوه لیزر ضایعات پوستی
در صورتی که فرآیند درمان با درد زیادی همراه باشد پزشک حدود ۳۰ تا ۹۰ دقیقه قبل از شروع درمان استفاده از پماد بی حس کننده را توصیه میکند. پزشک به کمک بیمار به مشخص کردن نقطه ای که باید درمان گردد خواهد پرداخت. سپس از بیمار میخواهد که از عینک مخصوص استفاده کند. پزشک از تنظیمات دستگاه برای برنامه دادن به آن استفاده میکنند و روند درمان را شروع خواهد کرد. طول موج لیزر با توجه به بیماری خاص شما، نوع پوست و سایر فاکتورهای فردی تنظیم خواهد شد. دستگاه را روی پوست بیمار قرار میدهد تا انرژی لیزر به آن ناحیه ارسال گردد. معمولاً دستگاه میتواند یک تا ۳ سانتیمتر از پوست را هدف قرار دهد. هنگامی که دستگاه روی پوست قرار میگیرد ممکن است بیمار دچار مقداری درد خفیف شود که اکثر بیماران این وضعیت را تحت عنوان فرو رفتن سوزن درون پوست توصیف مینمایند. زمان لازم برای درمان با توجه به سایز قسمتی که باید درمان شود و نوع دستگاه مورد استفاده متفاوت است؛ اما به طور متوسط شما به ۱۵ تا ۳۰ دقیقه درمان نیاز خواهید داشت.
مراقبتهای پس از درمان با لیزر
گاهی اوقات پزشک پس از اتمام درمان به بیمار کمپرس یخ یا سرد میدهد تا آن را روی ناحیه درمان شده قرار دهد و از میزان تورم و درد حاصل از درمان کاسته شود. پزشک از بیمار میخواهد که از انجام دادن فعالیتهای جسمانی از قبیل تمرینات ورزشی سنگین خودداری کند؛ زیرا باعث بزرگ شدن عروق خونی میشوند. سایر مواردی که باید رعایت کنید به شرح زیر میباشند:
- حداقل به مدت ۶ هفته پس از درمان از قرار گرفتن در معرض نور شدید آفتاب خودداری کنید و در صورتی که قصد خارج شدن از منزل را دارید از کرم ضد آفتاب با یا حفاظتی بالا استفاده نمایید. از آنجایی که آفتاب باعث آسیب دیدگی پوست میشود علاوه بر کرم ضد آفتاب باید از کلاه نیز استفاده کنید.
- ممکن است در ناحیه ای که درمان شده است دچار مقداری تورم و قرمزی شوید که در چنین شرایطی استفاده از لوسیون پس از آفتاب سوختگی میتواند به بهبود پوست پس از درمان کمک کند. همچنین میتوانید از کمپرس یخ برای بهبود پوست خود استفاده نمایید.
- برای خوابیدن از چند عدد بالش استفاده کنید تا از میزان تورم شما کاسته شود.
- در صورتی که شما دچار پوسته ریزی شده اید پزشک استفاده از پماد آنتی بیوتیک یا وازلین را روزی ۲ بار توصیه میکند تا پوست ناحیه درمان شده مرطوب شود. از کندن پوستههای ایجاد شده خودداری کنید و اجازه دهید خودشان از پوست جدا شوند.
- اگر پس از درمان دچار عفونت شده اید باید فوراً به پزشک اطلاع دهید.
- در صورتی که در ناحیه درمان شده دچار تاول شده اید باید با پزشک خود تماس بگیرید و روزی ۲ بار از پماد آنتی بیوتیک استفاده کنید تا دچار عفونت نشوید. در چنین شرایطی شما به مراقبتهای درمانی بیشتری نیاز خواهید داشت.
- پس از درمان میتوانید به طور معمولی دوش بگیرید؛ اما باید از ساییدن پوست ناحیه درمان شده است خودداری کنید و از کشیدن حوله روی آن جلوگیری نمایید. به آرامی این قسمت را خشک کنید و در صورتی که دچار خشکی پوست شده اید به طور منظم از کرم مرطوب کننده استفاده کنید.
- از شیو کردن یا استفاده از موم تا چند روز پس از درمان خودداری کنید؛ زیرا پوست شما دچار حساسیت میشود. در صورتی که دچار پوسته ریزی هستید شیو کردن یا استفاده از موم به هیچ عنوان توصیه نمیشود.
- میتوانید در صورت تمایل پس از اتمام درمان آرایش کنید؛ اما باید کاملاً احتیاط کنید و در هنگام استفاده از لوازم آرایش روی ناحیه درمان شده از فشار دادن یا ماساژ دادن شدید آن خودداری کنید. حرکات مداوم و شدید دست برای استفاده از لوازم آرایش یا پاک کردن آن میتواند ریسک بروز یا عفونت بافت اسکار را افزایش دهد.
- حداقل به مدت ۲۴ ساعت پس از درمان از ورزش کردن و شنا کردن یا انجام دادن حرکات سنگین خودداری کنید.
موارد منع استفاده از لیزر ضایعات پوستی
- اختلالات پوستی خاص
- افرادی که تحت درمان با داروهای خاص هستند.
- بیمارانی که مستعد به جا ماندن اثر زخم بر روی پوست (اسکار) هستند.
- وجود پیچهای فلزی در ناحیه ی درمانی
- زنان باردار یا شیرده
- وجود زخم یا آسیب (تروما) بر روی پوست
هزینه لیزر ضایعات پوستی
هزینه درمان ضایعات پوستی به ازای هر جلسه تعیین میشود و ممکن است در طول درمان بسته به میزان اثرگذاری روش درمانی و پاسخ پوست متقاضی به لیزر مقدار آن متفاوت باشد. علاوه بر این هزینه این روش درمانی تا حد زیادی به نوع ضایعه و شدت آن بستگی دارد. همچنین میزان حساسیت ناحیه درمان نیز بر روی هزینهها اثرگذار است.
عوارض لیزر ضایعات پوستی
با توجه به اثر حرارت این لیزر ممکن است درصدی از افراد با پوست تیره به طور مقطعی تغییرات رنگ پوست به صورت روشن شدن یا تیره شدن پوست رخ دهد که پزشک معالج با تنظیم دقیق دستگاه و دادن کرم ها و توصیه های بعد از لیزر احتمال این عوارض را به حداقل کاهش خواهد داد.
برای درمان لک صورت با تزریق مزوژل پروسترولین در اصفهان، میتوانید به مطب دکتر لادن ناظمی مراجعه نمایید. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با شمارههای 32240913 و 09336900224 تماس حاصل فرمایید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، مجتمع آژند ، بلوک ب ، طبقه اول ، واحد 111
تلفن مطب : 32240913 - 031
موبایل مطب : 09336900224
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
ویژگی های لیزر الکساندرایت کندلا
تاریخ انتشار : 1400-04-31تاریخ بروز رسانی : 1400-05-02 -
لیزر اربیوم چیست و در چه مواردی کاربرد دارد؟
تاریخ انتشار : 1399-07-18تاریخ بروز رسانی : 1399-10-27 -
انواع لیزر برای جای بخیه
تاریخ انتشار : 1401-04-14تاریخ بروز رسانی : 1401-04-17
نظرات کاربران درباره این مطلب :ساعی [ 1402-08-28 ]
برای درمان عروق عمکبوتی به چند جلسه درمان نیازه واینکه آیا درمان میشه و یا دوباره برمیگرده ؟
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .