رابطه چربی پوست سر و ریزش مو
در پوست سر غدد سباسه یا چربی، روغن طبیعی به نام سبوم را تولید میکنند. این روغن به مرطوب نگه داشتن پوست سر کمک میکند. اگر عملکرد این غدد دچار اختلال شود و تولید این روغن افزایش یابد، منجر به موی چرب میشود. موی چرب میتواند باعث خارشهای ناراحت کننده و درماتیت سبورهای، ضایعات پوستی قرمز و ملتهب شود که شوره سر شکل خفیف آن است. این چربی اضافه حتی میتواند شرایطی مناسب برای رشد قارچهایی که منجر به شوره سر میشوند، ایجاد کند. میزان تولید چربی با افزایش سن، کاهش مییابد. چربی زیاد مو، موجب احساس کثیفی و ناسالم بودن است. اگر این شرایط به خوبی کنترل نشود، میتواند موجب مشکلات بیشتری شود. مشکلات و یا عوارض مرتبط با آن، شامل شوره سر و انواع آکنه و جوش و غیره هستند. همه این موارد ممکن است با شرایطی مانند ریزش مو همراه باشد.
دکتر لادن ناظمی در اصفهان میتوانند انواع مشکلات و بیماری های پوستی مانند قارچ پوستی را با جدیدترین روشها درمان نمایند. ایشان با استفاده از امکانات به روز و مدرن، به شما در بهبودی و رفع مشکلات پوستی، همچنین زیبای و جوانسازی پوست یاری میرسانند. برای آشنایی با روشهای درمانی مطب دکتر لادن ناظمی یا جهت رزرو نوبت با شمارههای 32240913 و 09336900224 تماس حاصل فرمایید.
علت موی چرب
برای محافظت از پوست و مو، وجود چربی ضروری است. چربی پوست سر از کف سر در برابر عناصر مختلف محافظت کرده و موها را به طور طبیعی مرطوب نگه میدارد؛ اما به دلایل مختلفی ممکن است برخی افراد چربی بیشتری داشته باشند.
- اختلالات هورمونی: تغییرات در سطح هورمونها یا همان اختلالات هورمونی میتواند باعث تحریک فولیکولهای مو شود و چربی بیش از حد تولید کند. تغییرات هورمونی میتواند به دلیل استرس عاطفی، کمبود خواب، دوره قاعدگی، یائسگی یا بارداری باشد.
- شستشوی بیش از حد: زمانی که موها بیش از حد شسته میشوند، روغن طبیعی پوست سر از بین رفته و برای جبران آن تولید چربی افزایش پیدا میکند.
- هوای آلوده: هوای کثیف میتواند باعث تجمع گردوغبار و کثیفی روی موها و منافذ پوست سر شود. در نتیجه احساس میکنید، موهایتان چرب است.
- رژیم غذایی: برخی مواد غذایی مانند شکر و لبنیات میتوانند باعث افزایش چربی پوست سر و آکنه پوستی شوند.
- بیماریهای پوستی: برخی بیماریهای پوستی درماننشده باعث تجمع سلولهای مرده روی منافذ پوست سر شده و باعث چرب شدن موها میشوند.
علائم چربی کف سر
چربی مو به صورت بیمارگونه و جدی نیز تعدادی علائم مشخص دارد که باید به آنها توجه کرد. این علائم شامل موارد زیر میشوند:
- ظاهر براق مو حتی بافاصله کمی از شستوشو
- چرب شدن دست در تماس با موی سر
- نشستن گرد و خاک روی موها یا بهاصطلاح پرزدار شدن مو
- خارش بیش از حد و غیرعادی پوست سر
- ریزش غیرطبیعی مو
- شوره زدن مو و پوسته پوسته شدن سر
- قرمزی پوست سر و جوش زدن در بین موها
موهای چرب معمولاً ریشه سستی دارند و چربی مو از نزدیکی ریشه شروع میشود و به سمت ساقه پیش میرود؛ یعنی ممکن است فردی که موی بلندی دارد، در نوک موها چربی یا براق بودن را شاهد نباشد؛ اما ملاک در این مواقع قسمتهای نزدیکتر به ریشه است.
روشهای پیشگیری از پوست سر چرب
- از استفاده از آب داغ برای شستن موها خودداری شود.
- برای شستن موهای خود از آب گرم یا خنک استفاده کنید.
- از استرس بیش از حد خودداری کنید.
- روکش بالش خود را هر هفته عوض کنید.
- هر روز از وسایل گرمایشی روی موهای خود استفاده نکنید.
- در هنگام استفاده از نرم کننده، آن را خیلی نزدیک به پوست سر خود قرار ندهید.
- از یک شامپوی ملایم استفاده کنید که روغن های طبیعی موهای شما را از بین نبرد.
- غذاهای غنی از ویتامین B مانند مرغ، ماهی و میوه های تازه و سبزیجات را مصرف کنید.
- از مصرف شکر، غذاهای سرخ شده و گوشت خودداری کنید؛ زیرا منجر می شوند تا غدد شما روغن بیشتری تولید کنند.
رابطه چربی پوست سر و ریزش مو
یکی از عواقب رایج چرب شدن پوست سر، چرب شدن موها و در نتیجه افزایش میزان ریزش مو است. در این موارد زیاد شدن مقدار روغن و چربی بر روی پوست باعث میشود که آلودگیها در میان موها گیر بیفتند و در نتیجه منافذ باز پوست بسته شوند. به این ترتیب مواد کافی برای رشد موها فراهم نخواهد شد و ریزش مو اتفاق خواهد افتاد.
روشهای کاهش چربی بیش از حد کف سر
برای درمان چربی موی سر، یکی از اولین مراحل، شناخت دلیل این مشکل است. گاهی تنها با پیدا کردن و پیشگیری از عامل ایجاد چربی مو، این مشکل خود برطرف میشود. برای مثال استفاده مناسب از نرمکننده، توقف براشینگ هرروزه، کمکردن دفعات شستشو و شانهزدن خود میتواند باعث جلوگیری از چرب شدن مو و بازگشت آن به حالت معمول شود؛ اما راههای دیگری نیز برای درمان تکمیلی موی چرب مطرح میشود که در ادامه به مؤثرترین آنها اشاره میکنیم:
درمانهای خوراکی
تمامی مشکلات پوست و مو دو بخش درمانی اصلی دارند. یک بخش شامل استفاده از داروهای خوراکی میشود. این داروها معمولاً آنچه که درون بدن اختلال را ایجاد میکند هدف قرار میدهند. در مورد موی چرب میتوان با داروهای خوراکی، میزان هورمونهای مؤثر در فعالیت سلولهای سباسه را کنترل کرد. داروهای حاوی ایزوترتینوئین (Isotretinoin) در این مواقع تجویز میشود. البته به دلیل قوی بودن این داروها، حتماً باید با تجویز پزشک و پس از انجام برخی آزمایشهای اولیه اقدام مصرف آنها نمود و همچنین اگر ترشح چربی براثر استرس و افسردگی باشد، داروهای آرامبخش و ضد افسردگی تجویز میشود.
درمان موضعی
بخش دوم درمان بیماریهای پوست و مو شامل استفاده از محصولات بهداشتی درمانی موضعی میشود که از سطح پوست بر اختلال پیش آمده تمرکز میکند. برای درمان موی چرب، در موارد شدید از محلولهای حاوی سالیسیلیک اسید و محصولات غنی از پلی فنول استفاده میشود. در موارد سطحیتر استفاده از بهترین شامپو برای موی چرب و اسکراب موی چرب استفاده میشود.
درمانهای پیشرفته
از آنجا که تا پیش از این درمانی قطعی و دائمی برای موی چرب وجود نداشت و افرادی که با این معضل مواجه بودند باید برخی نکات را تا آخر عمر مدنظر قرار میدادند، در سالهای گذشته درمانهایی جدی و پیشرفته برای این مشکل ارائه میشود. این روشهای درمانی شامل استفاده از لیزر و دستگاههای فرکانسی میشود که غدد سباسه را هدف قرار میدهند.
هایفوتراپی یکی از روشهای غیر جراحی جوانسازی و لیفت پوست است که توسط دکتر لادن ناظمی در اصفهان انجام میشود. اگر مایل به جوانسازی پوست با هایفوتراپی هستید با شمارههای 32240913 و 09336900224 تماس حاصل فرمایید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، مجتمع آژند ، بلوک ب ، طبقه اول ، واحد 111
تلفن مطب : 32240913 - 031
موبایل مطب : 09336900224
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
تأثیر استفاده از روگین برای درمان ریزش مو
تاریخ انتشار : 1401-08-21تاریخ بروز رسانی : 1401-08-22 -
علت ریزش مو در مردان و زنان بالای ۴۰ سال
تاریخ انتشار : 1401-10-21تاریخ بروز رسانی : 1401-10-30 -
چه علت هایی موجب ریزش مو در مردان میشود؟
تاریخ انتشار : 1401-02-25تاریخ بروز رسانی : 1401-02-26 -
شش دلیل ریزش مو در خانمها
تاریخ انتشار : 1398-05-26تاریخ بروز رسانی : 1400-01-29 -
داروهای مناسب درمان ریزش مو
تاریخ انتشار : 1400-08-25تاریخ بروز رسانی : 1400-08-26
نظرات کاربران درباره این مطلب :مهناز احمد زاده [ 1402-08-22 ]
حتی افرادی که پوست سرشون چرب باشه این چربی به پوست صورت هم انتقال پیدا میکنه و باعث جوش میشه
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .