چه خوراکی هایی باعث به وجود آمدن جوش صورت می شوند؟
جوش یک مشکل پوستی است که میتواند باعث ایجاد چندین نوع برجستگی در سطح پوست شود. این برجستگیها شامل جوشهای سرسفید و جوشهای سرسیاه، میباشند. محققان ارتباط بین یک رژیم غذایی با درمان جوش صورت را مطالعه کرده اند. این نوع رژیم غذایی بر اساس کربوهیدرات زیاد، لبنیات، چربی های اشباع شده و چربی های ترانس است. طبق تحقیقات، این مواد غذایی تولید هورمون هایی را تحریک می کنند که می توانند باعث ایجاد و ترشح چربی اضافی توسط غدد چربی شوند.
همچنین یک رژیم غذایی با التهاب بیشتر مرتبط است که می تواند به بروز آکنه کمک کند. برخی از مواد غذایی سریعتر قند خون را افزایش می دهند. وقتی قند خون به سرعت بالا می رود، هورمونی به نام انسولین در بدن ترشح می شود. وجود انسولین اضافی در خون باعث افزایش تولید سبوم از غدد چربی شده و خطر آکنه را افزایش می دهد.
انواع جوش
- جوش سر سفید: منافذی که مسدود شده اما چربی از پوست خارج می شود که به صورت برجستگی های سخت و مایل به سفید دیده می شوند.
- جوش سیاه: اینها به صورت لکه های تیره و ریز در سطح پوست ظاهر می شوند.
- جوش های زیرپوستی: منافذی که دیواره آن باز می شود و به چربی، باکتری و سلولهای مرده پوست اجازه می دهد تا به زیر پوست برسند. به صورت برجستگی هایی قرمز رنگ به نظر می رسند که گاهی دارای یک قسمت سفید چرکی هستند.
بیشتر بدانید: آیا جای جوش از بین می رود؟
مواد غذایی مؤثر در ایجاد جوش
1. دانه های تصفیه شده و شکر:
افرادی که از آکنه پوستی رنج می برند در مقایسه با افرادی که آکنه ندارند غذاهایی با کربوهیدرات فراوان مصرف می کنند. افرادی که غذاهای قندی مصرف می کنند نسبت به سایر افراد 30 درصد بیشتر در معرض آکنه قرار دارند؛ زیرا مصرف این غذاها سطح قند خون را افزایش می دهد. این قند ها از جریان خون و سلول ها در رفت و آمد بوده و در نتیجه باعث ایجاد آکنه خواهند شد.
2. برخی از نان ها:
نان به دلایل زیادی مشکل زا است؛ اما هنگامی که صحبت از آکنه می شود مقصر اصلی گلوتن محسوب می شود زیرا نه تنها به روده کوچک آسیب می رساند بلکه التهاب سیستمیک که یکی از محرک های اصلی آکنه می باشد را نیز افزایش خواهد داد.
3. شیرینی ها:
در ادامه موضوع گلوتن مقصر بعدی که سبب بروز آکنه می شود، شیرینی است. خوراکی هایی که باعث افزایش سریع انسولین شده معمولاً سبب ایجاد آکنه نیز می شوند و این امر فراتر از شیرینی است و شامل ماکارونی، آرد سفید و سایر مواد غذایی که شاخص قند خون را بالا می برند می شود.
4. محصولات لبنی:
براساس مطالعات صورت گرفته شیوع آکنه با محصولات شیری مرتبط است. افرادی که بستنی فراوان و بطور مرتب شیر گاو می نوشند چهار برابر بیشتر از دیگران در معرض آکنه قرار دارند. شیرگاو دارای اسید آمینه می باشد که وظیفه تحریک هورمون شبه انسولین را داشته و با ایجاد آکنه مستقیماً در ارتباط است. شیر همچنین حاوی قند بوده که منجر به افزایش سطح انسولین در بدن و در نتیجه تشدید آکنه خواهد شد.
5. غذاهای آماده:
آکنه ارتباط مستقیمی با غذاهای غربی که سرشار از کالری، چربی و کربوهیدرات هستند، دارد. این غذاها شامل: همبرگر، ناگت، هات داگ، سیب زمینی سرخ شده، نوشابه، میلک شیک و پیتزا می شوند. براساس مطالعه ای که اخیراً انجام شد، افرادی که غذاهای آماده مصرف می کنند در مقایسه با افرادی که غذای سالم مصرف می کنند 43 درصد بیشتر به آکنه مبتلا می شوند. همچنین در افرادی که روزانه این غذاها را مصرف می کنند خطر ابتلا به آکنه 17 درصد افزایش میابد.
6. سیب زمینی سرخ کرده:
این محصول یکی از محبوب ترین خوراکی ها بین افراد به شمار می رود. سیب زمینی سرخ کرده علاوه بر سرخ شدن در روغن نامرغوب سبب بروز آکنه خواهد شد. این خوراکی حاوی کربوهیدرات بالایی بوده و یک تکه از آن سبب تولید سریع انسولین شده و منجر به التهاب سیستمیک خواهد شد زیرا سرشار از چربی های امگا 6 می باشد.
7. غذاهایی سرشار از چربی امگا 6:
رژیم غذایی سرشار از اسیدهای چرب امگا 6 سبب ایجاد التهاب و آکنه می شوند. این رژیم ها سرشار از روغن ذرت و سویا هستند و این امر باعث عدم تعادل بین رژیم و التهاب شده که در نهایت باعث تشدید آکنه خواهد شد. به منظور کاهش این التهاب و آکنه بهتر است مکمل هایی حاوی اسید های چرب امگا 3 مصرف کنید.
8. شکلات های شیری:
مصرف این محصول به دلیل قند بالا و اسید های چرب خاصی که دارد باعث افزایش تولید غدد چربی بر روی پوست و در نهایت آکنه می شود. با این وجود اثر مستقیم شکلات بر روی پوست اثبات نشده است؛ اما افرادی که محصولات شکلاتی حاوی قند را مصرف می کنند بیشتر مستعد ابتلا به مشکلات آکنه می باشند. آبنبات سبب افزایش میزان انسولین خون و افزایش سبوم و افزایش تولید اینترلوکین 1 B می شود.
این پروتئین طبیعی توسط دستگاه ایمنی بدن تولید و باعث افزایش خطر بروز التهاب های پوستی و در نتیجه آکنه می شود. اگر لازم است شکلات مصرف کنید شکلات های تلخ جایگزین بهتری هستند؛ زیرا دارای آنتی اکسیدان های بیشتری بوده و قند کم تری دارند.
9. غذاهای ادویه دار:
طبق مطالعات انجام شده مصرف غذاهای ادویه دار سبب ایجاد آکنه و همچنین تشدید آن می شود. برای پیشگیری از بروز آکنه بهتر است تا حد ممکن مصرف این غذاها را کاهش دهید.
10. پنیر:
براساس تحقیقی که انجام شد مصرف پنیر با بروز آکنه ارتباط مستقیم دارد؛ زیرا بدن را به سمت از بین بردن بعضی هورمون ها سوق داده که در نتیجه بدن قادر به جذب قند می شود. پس اگر در طول روز چنین غذاهایی را مصرف می کنید میزان هورمون موجود در جریان خون بالا رفته و آکنه ایجاد خواهد شد.
11. آجیل:
این خوراکی از نظر ترکیبات سرشار از گلیسمی بوده و بنظر می رسد سبب ایجاد آکنه خواهد شد. برای جلوگیری از بروز آکنه مصرف آجیل باید به کمترین مقدار خود برسد. آجیل ها خوراکی های سالمی هستند؛ اما برای پیشگیری از آکنه نباید در مصرف آنها زیاده روی کرد. رژیم غذایی که از نظر ترکیبات گلیسمی دارای مقادیر کم هستند و همچنین پروتئین های بدون چربی و سبزیجات و میوه های تازه برای پیشگیری از آکنه و داشتن پوستی صاف و سالم مؤثر می باشند.
12. غذاهایی که سبب بروز حساسیت می شوند:
پاسخ بدن به برخی غذاها در هر فرد متفاوت می باشد. برای به حداقل رساندن حساسیت های غذایی باید به نوع غذایی که مصرف می کنید آگاه باشید.
13. نوشابه:
نوشابه یکی از بدترین نوشیدنی ها بوده و در بروز آکنه نقش مهمی دارد زیرا علاوه بر فروکتوز حاوی هیچ گونه مواد مغذی نمی باشد. طبق گفته محققان مصرف نوشابه تقریباً با مصرف الکل برابری می کند. پس تصور کنید که چقدر برای بدن مضر می باشد. فروکتوز نوعی قند است که سبب افزایش سطح انسولین می شود به همین علت پس از نوشیدن نوشابه احساس گرسنگی دارید. بهتر است برای اینکه پوستی سالم وصاف در برابر آکنه داشته باشید به جای مصرف نوشابه، آب بنوشید.
14. پیتزا:
پیتزا سرشار از کربوهیدرات است و مانند مواردی که ذکر شد فاقد مواد مغذی می باشد، همچنین سرشار از گلوتن بوده و سبب بروز آکنه خواهد شد.
15. برخی میوه ها و آب میوه ها:
برخی میوه ها مانند موز، انبه و میوه های خشک قند زیادی دارند و مصرف بیش از حد آنها موجب جوش زدن می شوند. توت فرنگی با داشتن مقدار زیادی ویتامین C برای شفافیت پوست و طول عمر بسیار مفید است؛ اما ممکن است در برخی از افراد موجب قرمزی و حساسیت پوستی به خصوص در اطراف بینی و دهان شود. بسیاری از تولیدکنندگان آب میوه از شکر در تولیدات خود استفاده می کنند. وجود شکر در برخی افراد ممکن است باعث بروز آکنه، جوش و یا دیگر حساسیت های پوستی شود؛ بنابراین، فقط از آب میوه های کاملاً طبیعی استفاده کنید.
16. سویا:
مصرف زیاد سویا، تأثیرات نامطلوبی روی پوست دارد؛ زیرا 90 درصد محصولات سویا در جهان اصلاح شده و یا دست کاری شده ی ژنتیکی هستند و مصرف سویا موجب اختلال در تعادل هورمون های بدن می شود و عدم توازن هورمونی موجب بروز آکنه، جوش و چروکیدگی پوست می شود. در افرادی که استروژن خون آنها از حد طبیعی بسیار بالاتر یا بسیار پایین تر است، مصرف سویا به دلیل دارا بودن هورمون فیتواستروژن می تواند عاملی برای بروز جوش باشد. سویا منبع غنی از پروتئین است، اگر خوردن آن برای شما مشکل ایجاد می کند، پروتئین گوشتی و تخم مرغ به جای آن مصرف کنید.
17. برخی از غذاهای دریایی:
برخی از غذاهای دریایی مانند میگو به دلیل داشتن مقدار زیادی ید و بالا بودن سطح عناصر شیمیایی موجب بروز جوش و حساسیت های پوستی در بانوان می شوند.
مواد غذایی مؤثر در درمان جوش
- خوردن مواد غذایی همانند غذاهایی که گلوکز کمی در ساختار خود دارند و از کربوهیدراتهای پیچیده ساخته شدهاند، ممکن است خطر ابتلا به آکنه را کاهش دهد. غذاهایی همچون غلات کامل، حبوبات، میوهها و سبزیها فراوری نشده سرشار از کربوهیدارتهای پیچیده هستند. افزون بر این، مصرف زینک یا همان روی معدنی، ویتامینهای A و E و مواد شیمیایی به نام آنتیاکسیدان برای پوست بسیار مناسب است.
- برخی دیگر از مواد غذایی ضد جوش به دوست پوست معروف هستند. این غذاها شامل میوهها، سبزیهای زرد و نارنجی مانند هویج، زردآلو و سیبزمینی شیرین، اسفناج و سایر سبزیهای سبز تیره و برگدار، گوجهفرنگیها، بلوبری، نان گندم کامل، برنج قهوهای، کوینو، بوقلمون، دانه کدوتنبل، لوبیا، نخود و عدس، ماهی قزلآلا، ماهی خالمخالی و دیگر انواع ماهیهای چرب و آجیل میشوند.
- امروزه تاثیر مستقیم مواد غذایی بر انواع آکنه و جوش پوستی مشخص شده است. در واقع هر آنچه میخورید، بر روی انواع جوشی که در نواحی مختلف صورت پیدا میشود اثرگذار است. دانستن این نکته خبر خوبی است و نشان می دهد که تغییرات مثبت در رژیم غذایی و تغذیه چه طور میتواند بر بهبود یا عود جوشهای صورت مؤثر باشد.
آیا می دانید فیلر بهتر است یا بوتاکس ؟
برای اطلاع از پاسخ این سوال کلیک کنید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، مجتمع آژند ، بلوک ب ، طبقه اول ، واحد 111
تلفن مطب : 32240913 - 031
موبایل مطب : 09336900224
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
چرا جوش میزنیم و درمان جوش یا آکنه چیست؟
تاریخ انتشار : 1400-09-17تاریخ بروز رسانی : 1400-09-20 -
آیا جای جوش از بین می رود؟
تاریخ انتشار : 1400-11-24تاریخ بروز رسانی : 1400-11-24 -
آیا جوش های هورمونی به درمان نیاز دارند؟
تاریخ انتشار : 1402-04-07تاریخ بروز رسانی : 1402-04-21 -
آکنه چیست و چگونه درمان میشود؟
تاریخ انتشار : 1399-09-30تاریخ بروز رسانی : 1399-10-09 -
کدام جوش ها با داکسی سایکلین درمان میشوند؟
تاریخ انتشار : 1401-10-13تاریخ بروز رسانی : 1403-07-10
نظرات کاربران درباره این مطلب :نرگس روزبهانی [ 1402-08-10 ]
خانم دکتر من پوست صورتم خیلی چربه و مدام بهم جوش میزنه حتی اگه رژیم تغذیه ایی بگیرم .ولی بی فایدست نمیدونم چکار کنم میتونم نوع پوستمم رو تغییر بدم ؟
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .